Hadd főzzek ma magamnak!

Tányérok a pöttyös abroszon.

#maiestebéd #sunday #selymeskitchen #terápiásfőzés #haddfőzzekmamagamnak

2016. október 16. 22:09 - selymeskitchen

selymeskitchen készítette ezt a képet.

Tovább
Szólj hozzá!

Vasárnapi dilemmák és terápiás főzés

2016. október 16. 17:41 - selymeskitchen

A terápiás főzés pontosan ott kezdődik, hogy délután kettőkor ülök a fotelban és már egy órája azon gondolkodom, hogy mit ennék ebédre. Hová menjek, mit rendeljek. Jó lenne már húst enni, mégis vasárnap van. Akkor eszembe jut, hogy a főzés gazdaságosabb lenne és terápiás is. Nagy nehezen ráveszem…

Tovább
Szólj hozzá!

Az olasz tészta mélylélektana

2016. október 15. 09:45 - selymeskitchen

Írásaim a gasztrokommandóról...

2011.07.26. Szilárd meggyőződésem, hogy előző életemben (már ha volt ilyen) egy olasz tenger partján éltem, egy munkás férfi dolgos nejeként. Ezt a messzemenő következtetést abból vontam le, hogy minden körülmények között tudok tésztát, tengeri herkentyűket és paradicsomot enni. Bármilyen…

Tovább
Szólj hozzá!

Some tapas? – Avagy a nyaralós fogyasztások

2016. október 14. 10:00 - selymeskitchen

Írásaim a gasztrokommandóról...

2011.08.17. Amikor az ember nyaralni megy bizonyos szempontokat szem előtt tart. Mondjuk, hogy beszél-e az adott ország nyelvén, vagy mit akar ott megnézni, vagy, hogy lehet-e ott valamely szenvedélyének hódolni. Az én szenvedélyem ebben az esetben a hedonizmus volt. Nyugalom, jó kaja, jó hangulat,…

Tovább
Szólj hozzá!

Kaja a tévében, iszonyúan női szemmel

2016. október 13. 10:00 - selymeskitchen

Írásaim a gasztrokommandóról...

2011. 08. 25.  Ötvenkét fok van odakint. Árnyékban, nem pálinkában. Az aszfalton tükörtojást lehetne sütni. Egyszer nagyon kipróbálnám. A gőzölgő budapestiek vízosztástól vízosztásig élik túl a beton sivatagot. Visszamenekülök a lakásba és hatalmas vízre gondolok, és arra a kis ventilátorra, amely…

Tovább
Szólj hozzá!

Az ősz szépségei

2016. október 12. 23:11 - selymeskitchen

Szezonális sütőtök leves. Pirított tökmaggal és tökmagolajjal.  Sütőtököt, répát, krumplit apróra vágok, vajon megdinsztelem. Vízforralóban forralt vízzel felöntöm, dobok bele egy marhahúsleves kockát,csilivel, sóval, borssal ízesítem és összefőzöm, amikor már minden hozzávaló szétfőtt, akkor…

Tovább
Szólj hozzá!

A tízórai mítosz nosztalgikus női szemmel

2016. október 12. 23:02 - selymeskitchen

Írásaim a gasztrokommandóról...

A nagymamámnál fogyasztott ételek ízét még ma is érzem a számban, pedig sajnos már több éve nem főz nekünk. A masinában készült krumpli illata, vagy a zománcos tepsiben pirított sztrapacska íze és a mazsolás túrós lepény látványa beleégett az emlékezetembe. Mégis a legkedvesebb szertartásom a mami…

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása