Hadd főzzek ma magamnak!

Tányérok a pöttyös abroszon.

Vasárnapi dilemmák és terápiás főzés

2016. október 16. 17:41 - selymeskitchen

A terápiás főzés pontosan ott kezdődik, hogy délután kettőkor ülök a fotelban és már egy órája azon gondolkodom, hogy mit ennék ebédre. Hová menjek, mit rendeljek. Jó lenne már húst enni, mégis vasárnap van. Akkor eszembe jut, hogy a főzés gazdaságosabb lenne és terápiás is. Nagy nehezen ráveszem magam, hogy kikapcsoljam az Agymenők aktuális részét, amiben jegyzem meg állandóan esznek és mindig valami zöldséges, salátás finomságot, én meg nem tudok olyan rendelős helyről, ami ugyanazt hozná, vagy olyan jól néznének ki a kaják. 

Mindegy, elindulok. Van a fejemben valami, hogy bulgurral akarok tejszínes csirkét, jó lenne valami sütőtök is. Van a sarkon egy CitySpár, elég gyakran járok oda, bedobálom a hozzávalókat,majdnem nem is veszek mást, aztán eszembe jut, hogy este SztárbanSztár, csak kell valami nasi is.

Hazaérve a terápia folytatódik. Valami romi film megy a háttérben tabletről és indul a pucolás, aprítás, kis tálakba pakolászás, fűszerezés 

Csirkemell kockára vágva,pulykasült fűszerkeverékkel befűszerezve. Tálba tettem, pakoltam mellé egy-egy gereszd fokhagymát, felöntöttem tejszínnel és be a sütőbe. Mivel nagyon szeretem a sütőtök ízét. A pumkin spice latte is óriás kedvencem a Starbucksban, csak az az zavar, hogy hat deci kávé kerül ugyanannyiba, mint egy doboz Dolce Gusto kapszula az itthoni gépembe. Szóval felaprózok egy kis sütőtököt, sütőpapíron bedobom a tejszínes csirke alá. Ebben az időszámításunk előtti nagyon gyér kis sütőben is megoldható az egyszerre sütés. Közben forr a bulgur  ami teljesen felváltotta a rizst az étrendemben, nem csak azért, mert őrült gyorsan elkészül, hanem mert nagyon finom az íze. A török rizsnek is nevezett tört búzával először török éttermekben találkoztam. Gyros tálhoz kértem köretnek. Aztán mióta kimérve is lehet venni a Dubai boltban itt a közelben, azóta nagyon gyakran használom köretnek. Kókuszzsíron megpirult, aztán felöntöttem forróvízzel (a vízforraló használata nagyon sok konyhai műveletet gyorsít fel, persze azokban az esetekben nem használom, ahol az együtt felmelegedés fontos.)épp csak annyira, hogy pár centire ellepje. Hamar kész lett. 

Amíg elkészül a hús, addig összeráztam a salátát egy kis öntettel, mert szükségem van a színekre. 

Aztán tálaltam. A terápiás főzésben az a legjobb, hogy teljesen a főzésre koncentrálok, illetve a háttérben duruzsoló romantikus vígjátékra. 

Őszi színek, őszi ízek. 

Nagyon finom lett. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://selymeskitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr7711813491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása