Mióta félállásban és szabadúszóként dolgozom, azóta sokkal több időm van főzni, a konyhában sürögni, forogni. De ez a szabadság több fejtörést is igényel, mert a szürke reggeleken csak beugrottam ide-oda valami harapnivalóért, hiszen ismerem magam, ha nem eszem, nem vagyok olyan jó fej. Itthon a konyhában kisebb a választék, mint a Cserpesben, vagy a Mekiben.
Óriás fejtörés, hogy ma akkor mi legyen a reggeli. Szerencsére több variáció is eszembe szokott jutni, és van, amikor előre készülök és van alapanyag a hűtőben, de van hogy unom már a szokásosat és semmilyen tojás variáció nem hoz lázba. Ilyenkor töröm a fejem a nagyon régi hűtő előtt, aztán valószínűleg az általam nézett sorozatok hatására eszembe jut az amerikai palacsinta.Biztonsági nutella mindig van itthon. Ilyenkor megszokásból rákeresek a legjobb amerikai palacsinta receptjére a googleben, de amúgy fejből kotyvasztok egy tésztát. Liszt, sütőpor, tej, olaj, tojás sűrű tésztává keverem és sütöm. Nem teszek bele cukrot, mert sósan is szeretem. Az amerikai palacsinta tésztája vastagabb, mint a strandos hagyományos kakaós palacsintáé. Laktatóbb is és kicsi guszti falatkákat is lehet belőle készíteni, mint annak idején a Mekiben. Legfinomabb nutellával, sok gyümölccsel, vagy mézzel, de vajjal is isteni. A variáció végtelen. Juharsziruppal és szalonnával még nem kóstoltam, de eskü majd tesztELEK és megnézem mit szeretnek ezen az amerikaik így összevegyítve.
Ha nem jut eszedbe semmi, akkor ezt sósan és édesen is eheted. Nem sokkal több, mint egy kiadós omlettet összedobni.
Amerikai palacsinok.