Hadd főzzek ma magamnak!

Tányérok a pöttyös abroszon.

Randevú a konyhában

2016. október 17. 10:30 - selymeskitchen

Írásaim a gasztrokommandóról...

2011.07.13.

A nagymamák kedvenc ütőkártyája pasizós témában: A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út. Dobjuk el egy pillanatra emancipálódott énünket, mi 21. századi, Szex és New Yorkon nevelkedett nők és tegyük a kezünket a szívünkre, igazán boldogok vagyunk, ha A férfi szeretve fogyasztja, amit főztünk. S bár fiús anyák főztjéhez az egyszeri barátnőé még nehezen, a kedves feleség készítette étkek bőven hasonlíthatóak. De a feleség „üzemmódnak” is voltak előzményei!

Kedves ismerőseim és saját tapasztalataim alapján is azt mondom, hogy férfinak érdemes főzni! Egy egyszerű rántotta elkészítése után is mesterszakácsnak érezhetjük magunkat. Egy jól megtervezett vacsora összeállítása a Kedvesnek igazán időigényes feladat. Első „házi” vacsora alkalmával is jól meg kell gondolni a menüsort.
Egyszeri barátnő tehát bevásárolni megy a legközelebbi hipermarketbe, mert egy vásárló nőnek élelmiszerből is választék kell. Áll a pult előtt és a kinézett receptek hozzávalóit mantrázza magában. Fejében előételek, főételek, desszertek sokasága kavarog. Versenyt fut az idővel és problémát kezel. Nem kapható hozzávalókat helyettesít kapható, de nem előírt hozzávalókkal.
Miután haza is cipelte az összes alkotóelemet, a nő természetesen, mint a filmekben talpig sminkben és feszülős ruhában, a konyhában ÁNTSZ tisztaságot maga mögött hagyva pillanatok alatt megfőzi, megsüti a randevú könnyed vacsoráját. Ami nem lehet túl fűszeres, nem lehet túl nehéz – az egyszeri barátnő is gondol az este folytatására –nem lehet túl magas a kalóriatartalma sem, valamint olyan ételnek kell lennie, amit már korábban is készített. A bemutatkozó alkalomban legyen rutin.
A menü tehát:
Előételnek egy könnyed mozzarella caprese, mutatós és mindenki szereti a sajtot és a paradicsomot.
A főfogás elkészítése közben jut eszébe, hogy mi van,ha a férfi nem szereti a halat? Szerencsére a frigóban akad egy fagyasztott csirkemell is. Gyorsolvasztás funkció, ebből csak natúr csirkemell lesz, rizzsel. De a pangasius zöldcitromos mártásban már a szülőknél első helyes ünnepi vacsora volt.

post_53071_20110713090427.jpg

A desszertre már nem jut idő, de a hűtőben mindig van fagylalt. Gyors terítés, s mivel már elve talpig sminkben főzött, így át sem kellett öltözni.
Pasi hozott bort, virágot – ez szokás és feladat is, és ha kocsival érkezett, az estét előre is vetíti hamar az alkohol elfogyasztása. Szerencsére az úriember halevő, ez kiderül a finom mentegető tapogatózásból. A nő érzi a hibákat a rizs túl sós, a hal túl citromos. A férfi folyamatosan dicséri, ilyen finomat még sohasem evett. A nő arcán elégedett mosoly árad szét és már nem figyel arra, hogy milyen az étel csak folyik az este a maga útján.
Évekkel később egy ünnepi vacsorán kiderül, az egyszeri barátnőből lett feleség pontosan emlékszik az este minden ízére és aggódva kérdezi, ugye ízlett akkor azért az étel is? A férj válasza:
- Édesem, ha borzasztóan rossz lett volna, én akkor is boldogan megeszem!

Öt évvel ezelőtt néhány szubjektív írásom megjelent a Gasztokommandón, ezeket most frissítem, érdemes megnézni, mert néhol van férfi párja egy-egy női sztorinak. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://selymeskitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr1611800741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása